links & inspiratie

links

 

 

 

 

 

Allereerst met grote dank!.. de portretten op deze site zijn gemaakt door:

Den Haag, Paard van Troje: Nikki Nooteboom

Metropool Hengelo: Tineke Klamer

Vera Groningen: Dit is Suzanne

 

www.scottdrost.nl 

Zangvakantie, presentatietrainingen, teambuilding. Mensen in hun kracht zetten. Samen met vocaliste Julie Scott sinds 2005.

 

www.manonbreuker.nl

Maak een afspraak met haar als je een (beginnende) blessure hebt, of terugkerende pijn in je lijf. Zij is bijzonder en goed! Ik spreek uit ervaring.

Ze werkt fysiek met je waardoor je spanning loslaat. Ze legt

verbanden, gaat verder dan symptoombestrijding, is heel

duidelijk en zorgvuldig en lief en komt zelf oorspronkelijk ook

uit de danswereld. Wordt vergoed als je aanvullend bent verzekerd.

Haar standplaats is Amersfoort.

 

www.juliescott.nl

Ontdek Julie's Scott's geweldige muziek en stem! We treden regelmatig samen op met haar werk. Ik begeleid haar dan op toetsen. Julie is daarnaast een super getalenteerd en vrijdenkend inspirator en organisator. We hebben samen het zang, stem en presentatie trainings bedrijf Scott & Drost Music and Theatre! 

 

http://www.bobbymitchellpiano.com

Begenadigd pianist, improvisator en mooi mens, leer m kennen!

 

http://www.jroc.us/ 

Online pianolessen. In zijn totaal een complete internet piano opleiding. Ben persoonlijk gecharmeerd van de vaart waarmee Jordan Rudess je ritmisch leert spelen. Ook niet gek voor klassiek pianisten, om je hier eens in vast te bijten,

zoals ik deed. Goed voor je attack! Wel oppassen, stoppen als je pijn in je

armen krijgt.

 

http://www.cavalierikostumes.com/ 

Annelies de Ridder maakt de prachtigste creaties aan kleding. Ze heeft gewerkt voor alle grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland! Daarnaast is ze een super lief en betrokken mens en zeer benaderbaar! Je kunt haar creaties kopen, haar ook vragen of je iets mag huren. Misschien wil ze wel iets verstellen zodat het ook jou zit als gegoten! Kijk op haar site en kijk je ogen uit.

 

http://sintiromarus.nl/

Steengoed zigeunermuziekensemble onder bezielende leiding van primas Blichta Hoopman

 

http://www.marmalademusic.nl/

Studio in Delft. Voor de toetsenfreaks onder ons een klein Walhalla, vol keyboads, Hammonds, Rhodes e.a. en er is een vleugel in een akoestische ruimte. o.a. Sven Figee zit er achter de knoppen.

 

http://hollandspoorstudios.com

Chris Muller's studio in Den Haag, super fijne plek, sfeer en engineer. We werken veel met hem.

 

http://www.silvox.nl/

De studio van Caspar Falke. Veelzijdige engineer op pop, wereldmuziek, klassiek en jazzgebied. Unieke studio in de Achterhoek voor betaalbare muziekregistratieprojecten. Je kunt er blijven slapen, de sfeer is er super ongedwongen. Ideaal om je op te sluiten en een meerdaagse te plannen. Met uitstekende vleugel en fantastische lesleybox. Tevens platenlabel en distributiedeals.

 

http://www.hugodejongpianos.nl/

 

http://www.marc-brothers.nl/

 

 

inspiratie

 

documentaire

Maria Joao Pires

Masterclass part 1

Masterclass part 2

Voor mij essentiele documentaire uit 2004 van Frans van Dalen. Over lesgeven, muziek maken, onder bezielende guidance van meesterpianiste Maria Joao Pires.

 

muziek

Nocturne 13 van Gabriel Faure door pianist Hannes Minnaar

Niet alleen zijn naam heeft hij mee! Prachtig, klaar gespeeld!

 

muziek

Gaspard de la Nuit van Ravel.

Een Imaginarium  op de piano. M'n lievelingswerk! Heeft 3 delen, hier in uitvoering van Jean Ives Thibaudet. Je kan de bladmuziek meelezen.

I Ondine   II Le Gibet   III Scarbo

 

muziek

Villagers Lighthouse, van Cd Awayland, in zijn geheel een pareltje.. live gezien op crossing Border in Den Haag... en in love.. intense, verfijnde zang en teksten met uitgeklede er toe doe muziek

 

muziek

Rosanne Philippens en Julien Quentin - Roksana's lied - Szymanowski

Prachtig viool piano muziekstuk live

 

Modelo62 Nieuwe muziekensemble met veel uitstraling en een

belevenis om een concert van ze mee te maken. Muziek die je nog nooit hebt gehoord! Adembenemend, weird, experimenteel, pakkend en soms ook ontroerend mooi. Nog

niet ontdekt topensemble voor hedendaags klassiek.

 

muziek

Nick Drake - Know

van het album Pink Moon. Toppunt van eenvoud in muziek en tekst.

 

muziek

Serge Khachatryan viool: adagio in Gm, J.S. Bach Hemelse muziek!

 

boek

Het onzichtbare in genezing / Helen Gamborg

Kan niet beter duidelijk boek over healing, chakra's, energie en een dieper verstaan van jezelf. In bibliotheken en tweedehands via internet nog te

verkrijgen. Of je leent 'm van me :-)

 

muziek

John Cale - Heartbreak Hotel 

John Cale live. Al heel lang 1 van m'n grote helden. Cover van Elvis Presley song, zo ongeevenaard eigengereid naar zijn hand gezet en uitgevoerd!!!

 

muziek

Ivo Janssen - Goldbergvariatie 13 J.S. Bach 

Ivo Janssen speelt hier Bach, kristalpracht! Hij heeft al het werk van Bach op CD gezet, heel betaalbare box voor een onbetaalbare schat.

Zie http://www.voidclassics.com/

 

muziek

Arcadi Volodos - 4e ballade van Chopin

Nog maar en paar jaar terug ontdekte ik "de beste pianist van de wereld". Deze man. Dat belooft niet veel goeds dacht ik, maar bij alles wat ik op you tube tegenkwam en draaide werd ik onder stroom gezet... wat een magier, wat belachelijk goed, maar vooral en dat komt minder voor wat hartveroverend adembenemend. Wat een reis maak ik als ik hem muziek hoor spelen die ik van haver tot gort ken... ongelofelijke fallen angel, die m'n hart beroert op zo'n manier dat ik alles om me heen vergeet en me verdrietig, gelauterd en extatisch weet. U zijt gewaarschuwd :-) Als je m laat lopen volgt erna het 2e pianoconcert van Brahms en wandelt hij omstreeks 9 minuten later de orkest-expositie binnen... een van de mooiste 'traditionele' pianoconcerten ooit in mijn oren en van Volodos is t zoooo ingehouden en spannend!!! Enjoy!!!

 

boek en muziek

In het huis van de dichter.

Biografie over Youri Egorov, beroemd pianist, jong mens, uit Rusland gevlucht. Door Jan Brokken geschreven. Bracht me zomer 2009 full time terug met m'n aandacht en improvisaties bij klassieke muziek. Wat een aandacht, wat een kracht spreekt er uit Youri, had ik 'm ooit maar live gehoord.

 

Ik vind zijn uitvoering van de preludes van Debussy ultiem, eentje maar gevonden, Danseuses de delphes  

 

Als je de tijd hebt, beluister en bekijk Prokoviev's 8e sonate door Egorov, live ... smullen! 

 

muziek

Poem van Babadjanian voor piano. 

Schoonheid, vuur! Vergelijkbaar met Mussorgsky vind ik, van de schilderijententoonstelling (origineel voor piano), Pianist Babadjabian? Voor de liefhebber: Je kunt de bladmuziek meelezen.

 

boek

the resonance key

Prachtige nieuwlichterij over essentie, connectie, vibratie; experimentele aanvulling/uitbreiding op de gedachte en wetenschap rond het Zero-Point-Field: een Westerse wetenschappelijke poging om shamanistische technieken te duiden.

 

Tot slot

Youri Egorov in zijn uitvoering van de 1e ballade van Chopin. Lang leve internet!

 

 

Bedankt voor je interesse in mijn site.

Grote groet Roeland