wie

wie"As wolves own the Earth, fish own the Water, birds own the Sky and gods own the Fire, so mankind comes to own the 5th element: Art." - Helène Grimaud


Muziek

pianoman en meer

Ik ben opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

De pianoman die ik vooral ben is ook rockorganist, traporgelgek en stemperformer. Componist. En ik speel accordeon, percussie, bluesharp, een beetje spaans gitaar en zo nog wat loslopende instrumenten.


Ik ben een theatrale en bevlogen speler.


Ik treed op als improviserend solo pianist in alle genres en zing eigen en soms andermans liederen.

Ik begeleid nu 25 jaar singer-songwriter Julie Scott, werd verliefd op haar songs en hier in Den Haag richtten we samen de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), waarmee we 2 albums opnamen. Schizo en Don Quichot. Ook op haar 2 solo CD's speel ik de toetsen.

M'n rockband Fratsen, wereldberoemd in Twente, ontstaan eind jaren '80 hield op in 1996 en na 18 jaar pauze zijn we alweer 5 jaar terug bij elkaar. Met ons energieke spel en Andre Manuel's scherpzinnige teksten touren we langs de Nederlandse podia. We brachten een hele serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs Niet alleen, Naar buiten, Punt, Komma, Caspar, Spookt. Allemaal beluisterbaar op spotify. Caspar en Spookt zijn recent en nog gewoon in de handel verkrijgbaar.


Albums met eigen werk die je nog bij mij kunt krijgen zijn:

- Steden van licht en tederheid - 8 live piano solo impro's

- Roza 10 track soundtracks - theatermuziek bij het sprookje Roza in Reuzenland

- Ronja's world - theatermuziek bij het sprookje Ronja de Roversdochter.


Begin 2020 plan ik een release van een nieuw solo piano album. Op te nemen op de nieuwe vleugel van theater de Nieuwe Regentes, hier in Den Haag, die ik mee heb mogen uitzoeken!


Deze site staat bomvol muziek die ik speel. Had je misschien al op m'n home pagina gezien. Check daarnaast m'n music & acting pagina. En klik op de links in rode letters!  Op de inspiratie pagina kun je je wentelen in muziek van anderen en aanverwante schoonheid, die het leven hier een stukje mooier trachten te maken!


Theater

muziektheatermaker

Ik componeer en speel voor muziektheaterproducties, film, maak eigen performances op ongewone locaties en ben acteur en muzikant in theater Branoul, Den Haag. Regelmatig word ik bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.


Lesgeven

pianoles, improviseren, intuïtief zingen, stem- presentatie-training, muziektheaterles, persoonlijke ontwikkeling

Ik ben leraar en coach in pianospelen, improviseren, zingen, stemgebruik, muziektheater, presenteren en geef ook bluesharples.

Kunst was voor mij geen luxe maar noodzaak. Levensredder! Grote inspirator! Door bezeten te raken van pianospelen en uren achter vleugels door te brengen op het conservatorium (ik had thuis geen vleugel maar een piano) kreeg ik tijdens m'n pianostudie ernstige blessures. Die wou ik verborgen houden maar uiteindelijk kon ik een tijd niet meer spelen en moest ik intensief revalideren. Dit werd weer bron van waaruit ik les geef. Door eigen koppigheid en weinig aandacht van mijn leraren ging het mis.


Van mij krijg je onvoorwaardelijk alle aandacht. Ten eerste!

Ten tweede zijn we allemaal uniek en hebben allemaal iets anders nodig. Soms vraagt het even tijd, om er achter te komen, waar ik bij jou op moet focussen. Dat alleen al levert vaak nieuwe inzichten en inspiratie op, ook voor mij. Ik geef les in het moment en werk op intuïtie. Zie onder Pianoles en Stemtraining voor meer informatie.


Ik word zo nu en dan gevraagd moderator, (deel)sessieleider of interviewer te zijn. Ik ben een verschrikkelijk nieuwsgierig mens, heb affiniteit met presenteren en bewandel graag nieuwe paden.

 

Zie CV voor mijn complete verhaal!