wie

wie

 

"Art is the language of the Soul. It has the ability to raise our frequency , to lift up our Spirits until we are in our highest self. When you walk in the world from the place of your highest self you walk with spiritual integrity ." - Lynn Andrews

 

Muziek

pianoman en meer

Ik ben opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

De pianoman die ik vooral ben is ook rockorganist, traporgelgek en stemperformer. Componist. En ik speel accordeon, percussie, bluesharp, spaans gitaar en zo nog wat loslopende instrumenten.

 

Ik ben een theatrale en bevlogen speler.

 

Ik treed op als improviserend solo pianist in alle genres en zing eigen en soms andermans liederen.

Ik begeleid nu 20 jaar singer-songwriter Julie Scott, heb m'n hart verpand aan haar songs en we zijn beste vrienden.

M'n band Fratsen bestaat - met tussentijd van 18 jaar - ook alweer 5 jaar. Met ons energieke spel en Andre Manuel's scherpzinnige teksten touren we langs de Nederlandse podia.

 

Theater

muziektheatermaker

Ik schrijf muziek voor theater, film, maak eigen performances en acteer weer, afgelopen jaar in Animal Farm door theater Branoul, hier in Den Haag; heerlijk! Regelmatig word ik bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.

Daarnaast werk ik als trainingsacteur voor Buro Rood en als deelsessieleider of dagvoorzitter.

 

Lesgeven

stem- presentatietrainer, pianoleraar

Ik stem op jou af. Hou ervan om in het moment en intuitief te zijn, vind onverwachte invalshoeken, openingen, makelaar in buitengewone therapeuten, tips en oefeningen om je meer in je lijf en van jezelf te voelen.

 

Mijn specialisatie, of focus ligt op:

In je lijf komen. Je lijf leert je hoofd en niet andersom. Ervaren.

Leren gronden. Anker uitslaan.

Ruimte in durven nemen met wie en hoe jij bent; iedereen is anders en

daar zit em nu juist de schoonheid!

Dealen met spanning en onzekerheden.

Faalangst en black out trauma's herleiden, aanpakken en evt. doorverwijzen.

Zie hiervoor ook mijn links elders op deze site voor een lijstje goeie hulpverleners!

Jezelf liefdevol en met humor in de ogen kijken en oordeel loslaten.

Leren in het nu zijn en leren improviseren.

Fijnmotoriek en hersenhelften effectiever aanspreken en trainen waardoor je daadwerkelijk vooruit komt en grondiger onthoudt.

Na langdurige revalidatie door chronische blessures ben ik een gepassioneerd begeleider, coach, leraar geworden. Ik doe niets liever dan de schat aan kennis die ik daar opdeed doorgeven.

Ik ben mateloos gefascineerd door de drang van mensen om te willen groeien. Die poging tot creativiteit geef ik graag een zet, opdat die creativiteit maar werkelijk aanbreekt, zich verdiept en verfijnt.

 

Mijn geschiedenis?

Als talentje in de dop speel ik piano op de Doetinchemse muziekschool en word gevraagd in de plaatselijke jongerentheatergroep, na het spelen van een eigen pantomime act op straat.

Ik vertrek naar het conservatorium in Arnhem en heb onverwacht kortstondig een carrière in 't cabaretwereldje als duo Gangasjeert met Andre Manuel en onze voorstelling "Hup met het Leven!".

 

Ook flink pech, want chronische blessures aan beide armen waardoor ik intensief moet revalideren. Ik genees, herneem na een half jaar drumles het pianospelen en groei in nieuwe persoonlijke ontwikkelingstrajecten en spiritueel werk. Voor meer informatie hierover volg de link persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik ervaar een schitterend tweede kans moment, want wordt op mijn dertigste aangenomen aan acteursopleiding De Trap in Amsterdam, waar ik een leraar voor het eerst helemaal vertrouw en alles leer over de stem.

Ik studeer er in 2001 af en beleef een droomdebuut als muzikant acteur bij danstheatergroep Hans Hof ensemble in de reprise van hun voorstelling Stad bij Nacht.

 

Uiteindelijk word ik in mijn eigen heilig vuurtje bekrachtigd, om in wat voor vorm dan ook mijn verwondering en fantasie en zoektocht naar schoonheid met een publiek te delen. Ik pas me niet langer aan aan en volg die invallen, dat ongebreidelde en creatieve... en deel mijn vuur!

 

Zie CV voor een compleet overzicht.