wie


       

wie"As wolves own the Earth, fish own the Water, birds own the Sky and gods own the Fire, so mankind comes to own the 5th element: Art." - Helene Grimaud


Muziek

pianoman en meer

Ik ben opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

De pianoman die ik vooral ben is ook rockorganist, traporgelgek en stemperformer. Componist. En ik speel accordeon, percussie, bluesharp, spaans gitaar en zo nog wat loslopende instrumenten.


Ik ben een theatrale en bevlogen speler.


Ik treed op als improviserend solo pianist in alle genres en zing eigen en soms andermans liederen.

Ik begeleid nu 20 jaar singer-songwriter Julie Scott, werd verliefd op haar songs en hier in Den Haag richtten we samen de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), waarmee we 2 albums opnamen. Scizo en Don Quichot. Ook op haar 2 solo CD's speel ik de toetsen.

M'n rockband Fratsen, wereldberoemd in Twente, bestaat ook alweer 5 jaar. Met ons energieke spel en Andre Manuel's scherpzinnige teksten touren we langs de Nederlandse podia. We brachten een hele serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs Niet alleen, Naar buiten, Punt, Komma, Caspar, Spookt. Allemaal beluisterbaar op spotify.Tussen Punt en Caspar waren we er even 18 jaar tussenuit.


Albums met eigen werk die je nog bij mij kunt krijgen zijn:

- Steden van licht en tederheid - 8 live piano solo impro's

- Roza 10 track soundtracks - theatermuziek bij het sprookje Roza in Reuzenland

- Ronja's world - theatermuziek bij het sprookje Ronja de Roversdochter.


Maar niet getreurd. Deze site staat bomvol muziek die ik speel. Had je misschien al op m'n home pagina gezien. Check daarnaast m'n music & acting pagina. En klik op de links (in rood).   


Theater

muziektheatermaker

Ik componeer en speel voor muziektheaterproducties, film, maak eigen performances op ongewone locaties en ben acteur in theater Branoul, Den Haag. Regelmatig word ik bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.

Ik ben trainingsacteur voor Buro Rood en word soms gevraagd moderator of (deel) sessieleider te zijn.


Lesgeven

pianoles, improviseren, intuïtief zingen, stem- presentatie-training, muziektheaterles, persoonlijke ontwikkeling

Ik ben leraar en coach in pianospelen, improviseren, zingen, stemgebruik, muziektheater, presenteren en geef ook bluesharples.

Kunst was voor mij geen luxe maar noodzaak. Levensredder! Grote inspirator! Door bezeten te raken van de schoonheid en zeggingskracht van de podiumkunsten en uren achter piano's en vleugels door te brengen kreeg ik tijdens m'n pianostudie ernstige blessures. Die wou ik verborgen houden maar uiteindelijk kon ik een tijd niet meer spelen en moest ik intensief revalideren. Dit werd weer bron van waaruit ik les geef. Door eigen koppigheid en weinig aandacht van mijn leraren ging het mis.

Van mij krijg je onvoorwaardelijk alle aandacht. Ten eerste!

Ten tweede zijn we allemaal uniek en hebben allemaal iets anders nodig. Soms vraagt het even tijd, om er achter te komen, waar ik bij jou op moet focussen. Dat alleen al levert vaak prachtige gesprekken op, nieuwe inzichten en inspiratie, ook voor mij. Ik geef les in het moment en werk op intuïtie.


Wat leer je?

(Her)winnen van jouw kracht, diepte, gevarieerdheid, dynamiek en ruimte.


In je lijf komen. Je lijf leert je hoofd.


Je eigen veilige vierkante meter creëren, koesteren en onderhouden.


Spanning in hoofd en lijf niet ontkennen of overbluffen maar vormgeven!


De kracht van intentie leren gebruiken.


Jezelf liefdevol en met humor in de ogen kijken, oordeel loslaten.


Leren in het nu zijn en leren improviseren.


Faalangst en black out trauma's herleiden, aanpakken en evt. doorverwijzen.Fijnmotoriek en hersenhelften effectiever aanspreken en trainen.  


Kwetsbaar zijn is je grootste kracht!


Tot waarachtig klinken komen.

 

Zie CV voor mijn complete verhaal!