persoonlijke-ontwikkeling

persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, sjamanistisch werk

Training en opleiding

In maart 2003 en in maart 2005 seminar/inwijding Incapad I II en III door Juan Nunez Del Prado, De Roos Amsterdam. Info


1997 tot 2003 Healing, coaching, 1 jaar opleiding Licht Taal licht door Faride Varkevisser, Dieren/ Ommen


1992-1994 2 jaar Dispo-kinesiotherapie door Mirjam Smits / instituut van der Klashorst, waarin ik alle beweging van ledematen, spieren en gewrichten opnieuw leerde, Wageningen/Wolfheze. Info


Persoonlijke inleiding

Door me bezig te gaan houden met spiritualiteit ben ik een concreet mens geworden, met een anker in de grond. Ik hield erdoor juist op, om een zwever te zijn! Zo kon ik angsten onder ogen komen en paniek loslaten en oud zeer transformeren, bij mezelf en bij m'n naasten. Ik kreeg respect voor mezelf en voor anderen.

Ik ben een veel gevender persoon geworden, zonder mezelf steeds te verliezen, er is meer balans, ik kan beter m'n grenzen aangeven. Ik voel veel duidelijker waar m'n kracht ligt en zie het ook in een ander beter, zonder dat ik er een oordeel over heb.


Het is kortom geen religie maar een pad van zelfontwikkeling naar gezondheid gebleken, waarin ik heb ontdekt dat ik m'n leven veel meer in eigen hand kan nemen, dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. En dat maakt behoorlijk stevig kan ik je vertellen, in hoofd en hart, en heeft me erg veranderd, me een optimistisch mens gemaakt.


Door vaak terugkerende blessures aan armen en gewrichten en spanning in mijn lijf, en veel omzwervingen langs allerlei therapien, heb ik een dieper verstaan gekregen van de connectie tussen lijf en geest, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Na genezing door revalidatie en healing heb ik me verdiept in sjamanistische technieken.


sjamanistisch werk

Ik zie mezelf in sjamanistisch werk als energiewerker, die de zwaarte in mensen aanmoedigt, om, erdoorheen, naar lichtheid toe te komen. Sterk geinspireerd door de Andeskosmologie zoals Juan Nunez Del Prado me leerde. Hierin ben ik thuisgekomen, omdat het zo alledaags en eenvoudig is, niet intellectueel of ascetisch, waardoor ik erin slaagde om de magische wereld en het wonder dat wij mensen kunnen zijn meer huis, tuin en keuken te maken. Juan tilde me letterlijk de gelijkwaardigheid in. Sindsdien heb ik nooit meer iemand, ook mezelf niet, op een voetstuk gezet, had ik de dingen groter maken niet meer nodig. 


De dingen mooier en leuker maken is daarentegen een van mn grootste passies geworden, haha! Een dromer was ik altijd al en ben ik gebleven.


Ik bewandel de traditie van het pad van liefde, naar intens en liefdevol voorbeeld Faride Varkevisser, door wie ik jaren ben gecoached en gehealed. Zij is geschoold door Bob Moore uit Denemarken en vond aansluiting bij Lynn Andrews en haar teachings of the Sisterhood of the Shields.


Ik heb leren werken met de energie van Moeder Aarde en van licht, de kracht van delen en gedragen worden, lichte en zware energie en de kracht van intentie.

Daarnaast is het brengen van muziek en het beoefenen van muziek mijn onuitputtelijke bron van plezier, verrassing, groei, inspiratie, uitwisseling en kracht. 


Hoe ziet een sessie eruit?

Ik nodig je uit om iets te vertellen over wat je bezig houdt en waar je tegenaan loopt. Ik beluister je, kijk naar je en kom met vragen.

Ik werk intuitief en roep in een (eerste) gesprek graag alles wat ik denk te zien en te horen. Niet bedoeld als waarheid, maar als waarneming in het moment, in de hoop dat jij er iets mee hebt of helemaal niet en er in ieder geval iets wordt aangewakkerd.

Soms wordt er iets getriggerd en komt er iets los en gaan we daarmee aan het werk. Altijd op zo'n manier dat we het eens zijn over wat te doen en jij je erna tenminste gekalmeerd zult voelen. Daarom neem ik ook graag de tijd. Een sessie duurt in principe anderhalf uur, maar kan ook 3 uur duren. Houd daar van tevoren ook rekening mee, en neem de rest van de dag bijvoorbeeld vrijaf.

Het kan zijn dat ik je een opdracht mee geef en dan spreken we een 2e ontmoeting af.


Ik help je te gronden, we kunnen actief werken met energie en ik werk graag met klank. Dat doen we in mijn atelier. Soms komen we erop uit om naar buiten te gaan en een wandeling te maken. De kracht van de zee aanwenden bijvoorbeeld kan heel reinigend en bekrachtigend werken en de zee is maar tien minuten met tram 12. Of we praten helemaal niet en gaan meteen aan het werk. Dan doen we samen een reinigings- en openingsritueel waarin ik alles uitleg wat er gebeurt, praat ik je een meditatie in, om in contact te komen met je eigen energie en die daarbuiten en stemmen we op elkaar af. Aan de hand daarvan geef ik je een energiebehandeling of valt mij of jou in het moment in, hoe te handelen.


Ik ben -voeg ik er met nadruk aan toe- geen therapeut! Wel sta ik je indien nodig bij, om een geschikt iemand te vinden.