stemtraining

stemtraining & coaching
Spreken of zingen, daarin iets nodig?


Ik bied individuele sessies en workshops voor groepen, teambuildingsessies en masterclasses voor koren. Ik werk graag fysiek en met humor, help je jouw eigen geluid en creativiteit vinden en ontwikkelen, weg van imitatie en prestatie. 


Spreken of zingen gaat over in het nu zijn en een verhaal vertellen. Met al je focus,  fantasie, inspiratie, gekkigheid, aanleg en talent, spanning, zenuwen, zelfkritiek en onaangepastheden! 


Wat leer je?

(Her)winnen van kracht, diepte, variatie, dynamiek en ruimte.


In je lijf komen. Je lijf leert je hoofd. Ervarend leren. Met aandacht opwarmen, herhalen, focussen. De focus verleggen. Houding variëren. Zing met je hele lijf!


Je eigen veilige vierkante meter creëren, koesteren en onderhouden. 

Anker uitslaan. Effectief gronden. Zelfonderzoek: Wat of wie slaat je uit het lood? Hoe kun je daar onafhankelijk van worden?Wat helpt je om je sterk te voelen? 


Spanning in hoofd en lijf niet ontkennen of overbluffen maar toelaten en vorm geven! Die energie laten stromen in plaats van blokkeren. Spanning is misschien wel essentieel voor een geslaagd optreden!


De kracht van intentie gebruiken. Sporters werken er veel mee. Muziek maken is in mentaal opzicht topsport. Vaak als je je voorneemt, om iets WEL te kunnen, wordt het eerder mogelijk. Als je denkt: Ik kan het NIET, vertel je je lichaam, doe maar NIET. En leer je niks, verandert er niks, gaat er niks gebeuren. Vervang IK KAN HET NIET door IK KAN HET BIJNA en er gaat een wereld voor je open. 


Jezelf liefdevol en met humor in de ogen kijken, op den duur oordeel loslaten.


Experimenteren! Het experiment aan durven gaan.

In het nu zijn en improviseren.


Fijnmotoriek en hersenhelften effectiever aanspreken en trainen waardoor je minder wankel staat, sneller leert, je werkelijk vooruit komt en grondiger onthoudt. 


Kwetsbaar zijn is je allergrootste kracht!


Tot waarachtig klinken komen.


Faalangst en black-out trauma's herleiden, aanpakken en evt. laten doorverwijzen


tarieven klik hier

 

locatie 

Voor privé sessies ben je welkom in mijn ruime en lichte praktijk aan huis. Voor groepen en op verzoek kom ik graag naar jouw school of werkplek. Om te kunnen werken kan ik ook makkelijk een grote ruimte huren bij Popstart, het oude Haags Popcentrum aan de burgemeester Hovylaan 12 in Loosduinen.


Hoe geef ik les?

Als eerste krijg je van mij vol alle aandacht. Zelfs als ik in een groep met je werk. 


Ten tweede is iedereen uniek en heeft iedereen iets anders nodig. Soms vraagt het even tijd, om er achter te komen, waar ik bij jou op moet letten.


Ik werk vanuit mijn jarenlange ervaring en op intuïtie.


Kernwoorden in lesgeven: Veilige plek. Inspireren. Kijken en vragen. Speelsheid zoeken. Ik ben van veel markten thuis.. acteur en pianist. Thuis in klassiek en in rock. Lezend van blad of improviserend. Autonoom, buiten de lijntjes opererend. Of bijvoorbeeld in opdracht als dagvoorzitter: Oprecht en dienstbaar. Ik heb in mijn loopbaan veelvuldig met blessures te kampen gehad en heb jarenlang moeten revalideren. Daardoor ben ik gespecialiseerd in omgaan met ongemak en spanning. Ik denk vanuit connectie hoofd, hart en lijf.


zang- en zangles ervaring

Ik zong liedteksten van Bram Vermeulen op eigen muziek en ging zelf liedjes schrijven. Tussen 1991 en 1994 trok ik het land door met een eigen liedjesprogramma: "Wat te wensen over". Op acteursopleiding De Trap, waar ik in 2001 afstudeerde, ontmoette ik Edith Taal. Zij was 3 jaar lang mijn stemdocent, vond m'n liedjes te gek, sprak me aan op stemgebruik in het zingen en acteren en leerde me alles over de stem.

Samen met singer songwriter Julie Scott startte ik in 2005 het bedrijf Scott & Drost Music and Theatre. We gingen een zangcursus en presentatietrainingen geven in Den Haag en omstreken. En 11 jaar lang een zangvakantie op een kasteel in Frankrijk! Zij met haar expertise als zangeres. Ik met mijn expertise als acteur.


In 2018 zijn Julie en ik in lesgeven ieder onze eigen weg gegaan. Ik verwijs graag naar haar door als je les wilt van een zangeres. Ik zie Julie als een briljante singer-songwriter, luisteraar, coach en inspirator. Ik begeleid haar al bijna 30 jaar op toetsen. Zij geeft privéles en organiseert zangcursussen en retraites in binnen- en buitenland. Check haar site: www.juliescott.nl


Ik gaf zang en muziektheaterles aan Expeditie 1 en 2 bij Alba Theaterhuis van 2005 tot 2007 en geef dit, met 2 jaar pauze tussendoor, inmiddels nu 13 jaar bij jeugdtheaterschool Rabarber aan het Tussenjaar en aan Dalton theaterklas 3T, 2T, 4T en nu BT.