stemtraining

stemtraining & coaching / intuïtief zingenHeb je zin om je kleurenpalet uit te breiden en de manier waarop jij jouw stem gebruikt te verdiepen? Wil je leren op een intuïtieve manier klank te maken en te zingen?


Sta je voor een belangrijke gebeurtenis, waarop je jouw stem flink aan zult moeten spreken, zoals bij een spreekbeurt, presentatie, auditie of sollicitatie?


Heb je last van je stem of ben je snel hees?


Gebruik je  jouw stem veel en vind je het spannend?


geluid maken en ruimte innemen is heerlijk


Ik bied individuele sessies en workshops voor groepen, teambuildingsessies en masterclasses voor koren. Ik werk graag fysiek en met humor. Ook leid ik een improvisatiekoor.


Hoe geef ik les?

Ik werd op het spoor gebracht om les te gaan geven, doordat ik in mijn twenties uitgebreid heb moeten herstellen van blessures. Waardoor ik ook een tijd geen muziek kon maken. In die tijd leerde ik zo veel over m'n lijf en over spanning, dat ik dat heel graag aan de wereld wilde vertellen.


Als eerste krijg je van mij onvoorwaardelijk aandacht. Zelfs als ik in een groep met je werk. De kern van leren is, dat je over en weer een klik hebt. Is die er niet, zoek dan een andere leraar, of ik help je iemand zoeken.


Ten tweede is iedereen uniek en heeft iedereen iets anders nodig. Soms vraagt het even tijd, om er achter te komen, waar ik bij jou op moet letten. De gesprekken, die dat dikwijls oplevert zijn alleen al leerzaam, ook voor mij!


Ik geef les in het moment en werk op intuïtie.


Wat leer je?

(Her)winnen van jouw kracht, diepte, variatie, dynamiek en ruimte.


In je lijf komen. Je lijf leert je hoofd. Ervarend leren. Fysiek opwarmen. Uitproberen. Experimenteren. Herhalen. Focussen. Focus verleggen. Houding variëren. Zingen doe je met je hele lijf!


Je eigen veilige vierkante meter creëren, koesteren en onderhouden. 

Anker uitslaan. Effectief gronden. Zelfonderzoek: Wat of wie slaat je uit het lood? Hoe kun je daar onafhankelijk van worden?Wat helpt je om je sterk te voelen, onaantastbaar? (Een beeld, een voorwerp, anders).


Spanning in hoofd en lijf niet ontkennen of overbluffen maar toelaten en vorm geven! Die energie laten stromen in plaats van blokkeren. Spanning is misschien wel essentieel voor een geslaagd optreden!


De kracht van intentie gebruiken.


Jezelf liefdevol en met humor in de ogen kijken, oordeel loslaten.


In het nu zijn en improviseren.


Faalangst en black-out trauma's herleiden, aanpakken en evt. laten doorverwijzen. Zie hiervoor ook mijn links elders op deze site voor een lijstje goede therpeuten.


Fijnmotoriek en hersenhelften effectiever aanspreken en trainen waardoor je minder wankel staat, je werkelijk vooruit komt en grondiger onthoudt.


Kwetsbaar zijn is je allergrootste kracht!


Tot waarachtig klinken komen.

 

locatie 

Voor privé sessies ben je welkom in mijn heerlijk ruime en lichte eigen praktijk aan huis. Voor groepen en op verzoek kom ik graag naar jouw school of werkplek. En ik kan makkelijk een grote ruimte huren in Den Haag, om te werken.


zang en leservaring

Ik zong vanaf de middelbare school liederen van Bram Vermeulen en ging eigen liedjes schrijven. Tussen 1991 en 1994 trok ik het land door met een eigen liedjesprogramma, getiteld: "Wat te wensen over". Op acteursopleiding De Trap ontmoette ik Edith Taal. Zij was 3 jaar lang mijn stemdocent en vond m'n liedjes te gek. Ze sprak me aan op m'n stemgebruik in het zingen en acteren en leerde me alles over de stem.

Samen met singer songwriter en soulmate Julie Scott startte ik in 2005 het bedrijf Scott & Drost Music and Theatre. We gingen zangcursussen geven in Den Haag en omstreken. En presentatietrainingen. En elk jaar een zangvakantie op een kasteel in Frankrijk! Zij met haar expertise als zangeres. Ik met mijn expertise als acteur. We hielpen deelnemers hun eigen geuid en creativiteit vinden en ontwikkelen, los van imitatie en prestatie, als wezenlijk onderdeel en uitdrukking van hun eigen zijn.

In 2018 zijn Julie en ik in lesgeven ieder onze eigen verdere weg gegaan. Ik verwijs graag naar haar door als je les wilt van een zangeres. Ook organiseert zij zangcursussen en retraites in binnen- en buitenland.


Tot slot gaf ik zang en muziektheaterles aan Expeditie 1 en 2 bij Alba Theaterhuis en daarna 9 jaar bij jeugdtheaterschool Rabarber.