wie/who

wie / who"As wolves own the Earth, fish own the Water, birds own the Sky and gods own the Fire, so mankind comes to own the 5th element: Art." - Helène Grimaud


Read text in english here

Muziek pianoman en meer


Roeland's specialiteit is piano improviseren in de genres die hij zo lief heeft: Romantisch impressionistisch klassiek, pop, Roma muziek, Zuid Amerikaanse ritmes en swing. Hij treedt solo op met improvisatie concerten waarbij het publiek zo dicht mogelijk rond de vleugel zit, of ligt.


Roeland is opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

Hij speelt daarnaast HAMMOND, traporgel en accordeon en zo nog wat loslopende instrumenten. Hij is ook virtuoos stemperformer. Componist van theatermuziek en liederen. 


Roeland is een lyrische, bevlogen speler.


Hij begeleidt al 29 jaar de filmische songs van singer-songwriter Julie Scott, samen richtten zij in Den Haag de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), waarmee ze de albums Schizo en Don Quichot opnamen. Op haar 2 solo CD's: Thoughts and Sounds en Dearydeary speelt Roeland toetsen als ook op haar recent verschenen album "Anam Cara" door Spellbound, een samenwerking tussen Julie Scott en Peter Slager, bassist van Blof.


Maart 2022 nam Roeland afscheid van de Nederlandstalige rockformatie Fratsen met cabaretier zanger gitarist Andre Manuel. Ze brachten tussen 1990 en 1996 een serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs, Niet alleen, Naar Buiten, Punt. En tussen 2014 en 2019 de vervolg albums Komma, Caspar en Spookt.


Theater
Roeland componeert en speelt voor muziektheaterproducties, film, maakt eigen performances op ongewone locaties en is acteur en muzikant in theater Branoul, Den Haag. Regelmatig wordt hij bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.


Les

pianoles

improviseren

(intuïtief) zingen

stem- presentatietraining

muziektheaterles

persoonlijke ontwikkeling


Naast dat Roeland pianoles geeft in alle genres geeft hij zangles en muziektheaterles. Roeland is jouw ideale sidekick, gespecialiseerd in dealen met spanning, angst en jou helpen jouw unieke manier van spelen, acteren en zijn te helpen vormgeven. Weg van imitatie. Roeland vermijdt methodes en routine in zijn lessen. Zijn les begint bij wat jij nodig hebt. Iedereen is uniek en heeft iets anders nodig. Roeland begeleidt ook mensen in zelf-ontwikkelingstrajecten.


Huis van Vervoering

Roeland is al negen jaar muzikaal leider, theatermaker en docent bij Huis van Vervoering: De broedplaats voor podiumkunsten voor alle 55-plussers van Den Haag en omstreken. Sinds maart 2021 voert hij samen met Annoushka Claassens de directie en artistieke leiding van deze bijzondere organisatie.

Elk jaar in de maand juli is er een zomerschool, om het jaar wordt een grote multidisciplinaire voorstelling op locatie gebracht en worden maatschappelijk relevante gesprekken, debatten en workshops georganiseerd, die tot de verbeelding spreken. Check www.huisvanvervoering.nl


tot slot: Zo nu en dan is Roeland moderator, (deel)sessieleider of interviewer.


Zie zijn CV voor zijn complete verhaal.