wie/who

wie / who" Muziek is adem, beleving, spel van stilte en geluid. Kan een taal zijn die iedereen verstaat en spreekt en stilt de tijd. Muziek maakt wakker, brengt samen, breekt open en verblijdt! Bevestigt, confronteert of troost. Ook is muziek een terrorist, indringer, toppunt van eenzaamheid. Een onwelkome wereld of een sprookje dat verrijst. Tot slot is muziek als de wind zo vluchtig, hoe razend ook of rustig. "


" Ik zou er niet zijn zonder muziek.. levenselixer..."


Read text in english here


Muziek - pianoman en meer

Als ik pianospeel verdwijn ik in het instrument en zijn klank en ga ik met al mijn spieren en pezen en in al mijn vezels AAN. De reis is begonnen! Ik doe niets liever dan goochelen met dynamiek: hard, zacht, langzaam, snel, stiltes.. bouw zo een verhaal op; improviserend in m'n favoriete genres: Romantisch / impressionistisch klassiek, pop, Sinti-Roma-ish met hier en daar uitstapjes naar Zuid Amerikaanse ritmes.

M'n muzieken zijn sferisch, filmisch, worden ook wel onder 'neo-classical' geschaard. Ik treed op met geïmproviseerde solo concerten waarbij het publiek zo dicht mogelijk rond de vleugel zit, of ligt. Ik wil zo graag de afstand van het publiek tot 'de artiest en het instrument' zo klein mogelijk maken, waardoor het nog meer een beleving wordt. 


Ik ben opgeleid als klassiek pianist en als acteur en ik rock ook graag de HAMMOND, het traporgel de accordeon en de bluesharp (en zo nog wat loslopende instrumenten). Ik ben daarnaast stemperformer, componist van theatermuziek en schrijf eigen liederen.


In 2025 is het 30 jaar geleden dat ik singer songwriter Julie Scott leerde kennen. We werden al gauw soulmates en ik 'bouw' sindsdien steeds ingetogener toetsenpartijen rond haar magische, filmische songs. We richtten in 2002 in Den Haag de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), en 2 albums zagen het licht: Schizo en Don Quichot. Op haar 2 volgende solo CD's: Thoughts and Sounds en Dearydeary speel ik ook de toetsen, net als op haar laatst verschenen album "Anam Cara" door Spellbound, een samenwerking tussen Julie Scott en Peter Slager, bassist van Bløf.


In de zomer van 2023 speelde ik voor het allerlaatst mee met Fratsen: een Nederlandstalige rockformatie met cabaretier zanger gitarist en tekstschrijver André Manuel. We brachten tussen 1990 en 1996 een serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs, Niet alleen, Naar Buiten, Punt. En tussen 2014 en 2019 de vervolg albums Komma, Caspar en Spookt.


Theater
Voor theatervoorstellingen, muziektheaterproducties en fim componeer ik soundtracks en ik maak eigen performances op ongewone locaties.


Er is een vrij onbekend theater in Den Haag, waar je nooit meer weg wilt als je er één keer bent geweest, zo intiem is het en zo bijzonder zijn er de voorstellingen en performances. Het is theater Branoul in de Maliestraat, hartje Den Haag. Ik ben er regelmatig pianist, zanger, componist tijdens Theaterdiner of-brunch met acteur voordrachtskunstenaar Bob Schwarze. Soms acteer ik mee, zoals afgelopen kersttijd in Scrooge, in Oblomov, in Onder het Melkwoud en in Animal Farm onder regie van Manon Barthels.


Soms word ik bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.


Les

pianoles

improviseren

(intuïtief) zingen

stem- presentatietraining

muziektheaterles

persoonlijke ontwikkeling


Naast dat ik pianoles geeft in alle genres, geef ik stemtraining en muziektheaterles. Ik ben graag je luisterende, observerende sidekick, gespecialiseerd in dealen met spanning of angst en jou helpen om jouw unieke manier van spelen, acteren zingen en zijn te helpen vormgeven. Weg van imitatie. Ik vermijd methodes en routineus lesgeven. Elke sessie begint bij wat jij nodig hebt.


(Deel)sessieleider moderator interviewer

Zo nu en dan word ik gevraagd - and I love it! - moderator, (deel)sessieleider of interviewer te zijn. Dan ben ik helemaal in mijn element: Luisteren, herhalen, teruggeven, persoonlijk maken! Samenvatten, associëren, mensen prikkelen, uitdagen, voorbeelden geven, confronteren, liefdevol verbinden en zo nodig kalmeren.

Ik ren het liefst naar iedereen persoonlijk toe.. van hot naar her, graag geen probleem, in plaats van stijf achter een spreekgestoelte te blijven plakken met een microfoon. Ik hou er ontzettend van, om me grondig in te lezen.


Huis van Vervoering

Dé broedplaats voor podiumkunsten voor alle 55-plussers van Den Haag en omstreken. Ik ben er al negen jaar muzikaal leider, theatermaker en docent. Sinds maart 2021 voer ik samen met Annoushka Claassens de directie en artistieke leiding van deze bijzondere organisatie.

Elk jaar in de maand juli is er een zomerschool, om het jaar wordt een grote multidisciplinaire voorstelling op locatie gebracht en worden maatschappelijk relevante gesprekken, debatten en workshops georganiseerd, die tot de verbeelding spreken. Check www.huisvanvervoering.nl


Zie m'n CV voor veel detail.