stemtraining


       

stemtraining & coaching / intuïtief zingenHeb je zin om je kleurenpalet uit te breiden en de manier waarop jij jouw stem gebruikt te verdiepen? Wil je leren op een intuïtieve manier klank te maken en te zingen?


Sta je voor een belangrijke gebeurtenis, waarop je jouw stem flink aan zult moeten spreken, zoals bij een spreekbeurt, presentatie, auditie of sollicitatie?


Heb je last van je stem of ben je snel hees?


Gebruik je  jouw stem veel en vind je het spannend?


geluid maken en ruimte innemen is heerlijk


Ik bied individuele sessies en workshops voor groepen, teambuildingsessies en masterclasses voor koren. Ik werk graag fysiek en met humor. Ook leid ik een improvisatiekoor.


Hoe geef ik les?

Ik werd op het spoor gebracht om les te gaan geven, doordat ik op mijn 21e uitgebreid heb moeten herstellen van blessures, opgedaan door uren per dag pianospelen en daarin slecht les te hebben gehad. Ik leerde tijdens die revalidatie zó veel over m'n lijf en over spanning in mijn lijf, dat ik dat heel graag aan de wereld wou gaan vertellen.


Als eerste krijg je van mij vol alle aandacht. Zelfs als ik in een groep met je werk. 


Ten tweede is iedereen uniek en heeft iedereen iets anders nodig. Soms vraagt het even tijd, om er achter te komen, waar ik bij jou op moet letten.


Ik geef les in het moment en werk op intuïtie.


Wat leer je?

(Her)winnen van jouw kracht, diepte, variatie, dynamiek en ruimte.


In je lijf komen. Je lijf leert je hoofd. Ervarend leren. Met aandacht opwarmen, herhalen, focussen. De focus verleggen. Houding variëren. Experimenteren! Het experiment aan durven gaan vind ik super belangrijk!

Zing met je hele lijf!


Je eigen veilige vierkante meter creëren, koesteren en onderhouden. 

Anker uitslaan. Effectief gronden. Zelfonderzoek: Wat of wie slaat je uit het lood? Hoe kun je daar onafhankelijk van worden?Wat helpt je om je sterk te voelen? 


Spanning in hoofd en lijf niet ontkennen of overbluffen maar toelaten en vorm geven! Die energie laten stromen in plaats van blokkeren. Spanning is misschien wel essentieel voor een geslaagd optreden!


De kracht van intentie gebruiken. Sporters werken er veel mee. Muziek maken is soms net topsport! Vaak als je je voorneemt, om iets te kunnen, wordt het eerder mogelijk. Als je denkt: Ik kan het niet, is dat wat je je lijf vertelt. En werkt het meestal inderdaad niet.


Jezelf liefdevol en met humor in de ogen kijken, oordeel loslaten.


In het nu zijn en improviseren.


Fijnmotoriek en hersenhelften effectiever aanspreken en trainen waardoor je minder wankel staat, je werkelijk vooruit komt en grondiger onthoudt.


Kwetsbaar zijn is je allergrootste kracht!


Tot waarachtig klinken komen.


Faalangst en black-out trauma's herleiden, aanpakken en evt. laten doorverwijzen.

 

locatie 

Voor privé sessies ben je welkom in mijn ruime en lichte praktijk aan huis. Voor groepen en op verzoek kom ik graag naar jouw school of werkplek. Om te kunnen werken kan ik ook makkelijk een grote ruimte huren bij Popstart, het oude Haags Popcentrum aan de burgemeester Hovylaan 12 in Loosduinen.


zang en leservaring

Ik zong vanaf de middelbare school liederen van Bram Vermeulen en ging eigen liedjes schrijven. Tussen 1991 en 1994 trok ik het land door met een eigen liedjesprogramma: "Wat te wensen over". Op acteursopleiding De Trap, waar ik in 2001 afstudeerde, ontmoette ik Edith Taal. Zij was 3 jaar lang mijn stemdocent en vond m'n liedjes te gek. Ze sprak me aan op m'n verkeerde stemgebruik in het zingen en acteren en leerde me alles over de stem.

Samen met singer songwriter Julie Scott startte ik in 2005 het bedrijf Scott & Drost Music and Theatre. We gingen een zangcursus en presentatietrainingen geven in Den Haag en omstreken. En elk jaar een zangvakantie op een kasteel in Frankrijk! Zij met haar expertise als zangeres. Ik met mijn expertise als acteur. We hielpen deelnemers hun eigen geluid en creativiteit vinden en ontwikkelen, weg van imitatie en prestatie. 


In 2018 zijn Julie en ik in lesgeven ieder onze eigen verdere weg gegaan. Ik verwijs graag naar haar door als je les wilt van een zangeres. Ook organiseert zij zangcursussen en retraites in binnen- en buitenland. Check haar site: www.juliescott.nl


Tot slot gaf ik zang en muziektheaterles aan Expeditie 1 en 2 bij Alba Theaterhuis en daarna 9 jaar bij jeugdtheaterschool Rabarber, waar ik na een paar jaar pauze overigens op dit moment weer les geef aan Dalton 3T.