wie


       

wie"As wolves own the Earth, fish own the Water, birds own the Sky and gods own the Fire, so mankind comes to own the 5th element: Art." - Helène Grimaud


Muziek pianoman en meer

Roeland's specialiteit is piano improviseren in de genres die hij zo lief heeft: Romantisch impressionistisch klassiek, pop, Roma muziek, Zuid Amerikaanse ritmes en swing.

Roeland is opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

Hij speelt ook HAMMOND, traporgel en accordeon en zo nog wat loslopende instrumenten. Hij is ook virtuoos stemperformer. Componist van theatermuziek en liederen. 


Roeland is een lyrische, bevlogen speler.


"Ik leef ongeveer 2 maanden per jaar het leven van een rocker".

Hij begeleidt de filmische songs van singer-songwriter Julie Scott, samen richtten zij in Den Haag de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), waarmee ze de albums Schizo en Don Quichot opnamen. Ook op haar 2 solo CD's (Thoughts and Sounds en Dearydeary) speelt Roeland toetsen.

29 november 2019 gaven zij hun 25 jarig jubileumconcert voor een uitverkochte zaal. Het gaf impuls tot hernieuwd samen touren!


Zijn rockband Fratsen, wereldberoemd in Twente, ontstaan eind jaren '80 stopte in 1996 en is sinds 2014 weer samen in originele bezetting. Met hun energieke spel en Andre Manuel's scherpzinnige teksten touren ze langs de Nederlandse podia. Ze brachten een serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs, Niet alleen, Naar Buiten, Punt, Komma, Caspar, Spookt. Allemaal beluisterbaar op spotify. Caspar en Spookt zijn nog gewoon in de handel verkrijgbaar. Recent is Fratsen opgegaan in de band Dancing Dollekamp en treden ze op met zijn achten.


Eigen werk Best Of

Albums verkrijgbaar met Roeland's eigen werk:

- Labyrinth - NEW ALBUM with 15 piano impro's Spotify, Deezer, I tunes, You Tube of je koopt 'm fysiek - in deze tijden maakt dat echt een verschil - via mijzelf!!!

- Steden van Licht en Tederheid - 8 live piano solo impro's

- Roza 10 track soundtracks - theatermuziek bij het sprookje Roza in Reuzenland

- Ronja's world - theatermuziek bij het sprookje Ronja de Roversdochter.


Deze site staat bomvol muziek. Had je misschien al op de home page gezien. Check daarnaast de music & acting pagina. En klik op de links in rode letters!  Op de inspiratie pagina kun jij je wentelen in muziek van anderen en aanverwante schoonheid, die het leven hier en nu een stuk mooier maakt!


Theater 

Roeland componeert en speelt voor muziektheaterproducties, film, maakt eigen performances op ongewone locaties en is acteur en muzikant in theater Branoul, Den Haag. Regelmatig word hij bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.


Lesgeven

pianoles

improviseren

intuïtief zingen

stem- presentatietraining

muziektheaterles

persoonlijke ontwikkeling


"Iedereen heeft iets anders nodig. Als ik les geef ga ik uit van waar jij bent, wat jij wilt en kunt. Ook als je dat allemaal nog niet weet. Geen formules, vaststaande trucjes of methodes. Ik probeer je in de lessen weg te krijgen bij het gevoel of idee dat je moet presteren. Muziek maken gaat niet over presteren maar over zijn. In het nu. Jezelf mededelen. Met al je (niet) focus,  fantasie, inspiratie, gekkigheid, eventueel aanleg en talent, spanning, zenuwen en onaangepastheden! Ik ben van nature nieuwsgierig; ten eerste: Wat kom je vertellen? Daarna: Hoe krijg je dat bij de luisteraar?" Dit tracht ik ook bij je te bewerkstelligen in lessen over jezelf presenteren... 


Roeland's kernwoorden in lesgeven: Veilige plek. Inspireren. Kijken en vragen. Speelsheid zoeken. Hij is van veel markten thuis.. acteur en pianist. Thuis in klassiek en in rock. Lezend van blad of improviserend. Autonoom, buiten de lijntjes opererend. Of bijvoorbeeld in opdracht als dagvoorzitter: Oprecht en dienstbaar. Roeland heeft in zijn loopbaan veelvuldig met blessures te kampen gehad en heeft uitgebreid moeten revalideren. Is daardoor gespecialiseerd in omgaan met ongemak en spanning. Denkt vanuit connectie hoofd, hart en lijf. Zie onder Pianoles en Stemtraining voor meer informatie.


Zo nu en dan is Roeland moderator, (deel)sessieleider of interviewer. Hij interviewde dit seizoen Hanna Bervoets, Boris Diettrich, Mounir Samuel en Stephan Sanders in theater Ludens in Voorburg.

 

Zie CV voor zijn complete verhaal!